Om

Om MA Profil & Textil


Idén med att starta MA Profil & Textil kom när jag upptäckte hur svårt det var att få ihop träningströjor med tryck till gymnastikföreningens tävlingsgymnaster. Likaså när de behövde överdrag till truppens tunnband där önskemålet vara att få föreningens namn och logga tryckt på. De färdiga överdragen var ofta redan tryckta med tillverkarens namn. 


Av en slump kom jag i kontakt med ett företag som kunde trycka  till oss, samtidigt som jag hittade tyg till tunnbandsöverdrag för att sy upp för tryckning och toppar till gymnasterna i den önskade modellen hittades.


Jag lärde mig hur man tog fram tryck genom ett datorprogram, printer och transfer under denna tiden. Trycken blev väldigt bra och jag tänkte att det här med skapa fram egna tryck var kul och det skulle jag kunna göra själv.


Jag är utbildad sömmerska och har arbetat både med sömnad av kläder och heminredning i många år och har länge funderat på att starta upp ett företag. Med min bakgrund och mitt nya intresse kunde jag skapa fram produkter att sälja.


Sagt och gjort printer med program och tillbehör köptes in för tryck med värmetransfers. Tyger för sömnad av överdrag till tunnband och bollpåsar köptes in tillsammans med andra tillhörande material. 


Första beställningen kom av ett gäng tjejer som skulle åka på möhippa till London. De överraskade bruden både med resan och de tryckta tröjorna. :-)


Ett företagsnamn till mitt företag togs fram och registrering av firman gjordes och sen var jag i gång……… 


Flera tryck och produkter har hunnits ta fram under det senaste åren och det är lika kul varje gång en ny beställning kommer in.Jag vill rikta ett extra stort TACK till Landskrona Kvinnliga Gymnastikförening som hjälpte mig att ta steget att komma igång med min dröm. TACK!


Tunnbandsöverdraget


Tunnbandsöverdraget var en av de första  produkterna som jag tog fram. Ett  tyg i belagd nylon som    passar perfekt som överdrag, eftersom den har en ytan som står emot regn och  är lätt att torka av.

Tunnband liknar en rockring och används som redskap i Rytmisk Gymnastik.

Hela idén  med detta överdrag var att gymnasten kunde få ett överdrag till sitt tunnband med sin föreningslogga och  vid önskemål sitt namn  på.

Nu kan flera föreningar köpa ett tunnband med föreningstryck på.

 

Möhippa


Mitt första uppdrag var att trycka några tröjor till ett gäng tjerjer som skulle på Möhippa. Resan till Lonbdon och tröjorna var en överrasking till bruden.

Trycket var det klassiska "Keep Calm.." som de ändrade lite. Bruden fick sitt namn tryckt på ryggen i samma typsnitt som hon själv använt på sina inbjudningskort till bröllopet. För att göra det lite extra satt jag dit nägra rosa stenar i kronan som pricken över i:et.